A moduláris készházak egy új generációja forradalmasítja az ingatlanpiacot. Egy olasz építész megoldást talált a modern üdülőház problémáira. Ismerd meg a Madihome modulházakat!

Bemutatjuk a sokoldalú Madihome technológiát

A Madihome moduláris készházak számtalan módon megkönnyítik a mindennapi életet, és egyedi szerkezetüknek köszönhetően többféleképpen felhasználhatóak. Most nézzük meg, miért remek választás, ha Airbnb szállásnak vagy prémium üdülőfaluhoz keresel házat.

Az otthon megválasztása valamint a házépítés mindig is egy komoly befektetés volt. A technológia folyamatos fejlődésével és az új építészeti megoldásokkal napjainkban a lehetőségek csupán kiszélesedtek. Ha ilyen felelősségteljes döntés egyetlen ingatlant felépíttetni, ez hatványozottan igaz abban az esetben, ha egy egész üdülőfalvat tervez az ember.

A hagyományos, nagyszabású építkezések sok komplikációval járnak. Sokszor évekre is elhúzódhat az idő az alaprajzok készítése és a pillanat között, amikor az első vendég töröl lábat a bejárat előtt. Az alapanyagok minősége és az összehangolt munka a kivitelező felelőssége, amíg az építési folyamatok ki vannak szolgáltatva a változó időjárásnak.

A fenti képen egy klasszikus üdülőfalu megoldást látunk fából. Rendezett, nagyjából esztétikus is, viszont nagyon sok szempontból hátrányos megoldás. Egyrészt rendkívül időigényes a betonalapra épített rönkház felépítése, másrészt a végeredmény nem felel technikailag meg a kor elvárásainak és nem elég komfortos. Nézzünk ehelyett egy sokkal naprakészebb, korszerűbb megoldást.

Az egyszerűség valódi értéke

Ha egy kevésbé komplex megoldást szeretnél, annak gyakran a komfort látja kárát. Ezt nem is szükséges bemutatni, szinte mindenkinek van egy ilyen emléke egy bérelt víkendházzal. A gyenge minőségű faházak nem nyújtják azt a kényelmet, amit megérdemelne a modern ember. Az egyszerűség viszont nem ezt jelenti. A teljesen egyedi formatervezésű Madihome modulházak letisztult designt képviselnek, miközben ötvözik az új technológiákat és a hagyományos építési megoldásokat.

A Madihome egyszerűsége mögött tudatos tervezés áll. A készház minden részlete úgy lett megalkotva, hogy a legkevesebb energiával idomuljon a célodhoz valamint a környezetéhez. Moduljaihoz természetes, ökologikus alapanyagokat használnak fel. Ezeket egy üzemben illesztik össze ipari körülmények között, szigorú ellenőrzés mellett. Ez sokkal precízebb munkavégzést jelent, mégis rendkívül rövid építési idővel.

Ez a pontosság a legnagyobb érv, ami a készház-technológia mellett szól. Minden arány adott, az értékek és az anyagmennyiség is könnyen kiszámítható kellemetlen meglepetések nélkül. A kivitelezés ideje sem rejtély, mint azt megszokhattuk egy hagyományos építkezéstől. Az elkészült modulokat később csupán a kijelölt helyszínre kell szállítani, hogy felépítsék belőlük a tökéletes ingatlanokat. Vagy túlzás volna tökéletesnek nevezni?

Kreatív szabadság és gyorsaság

A rendkívüli gyorsaság precizitással párosulva valóban vonzóan hangzik, de a képen látható prémium hajlék egy még ennél is fontosabb dolgot nyújt. A finom fa elemekből készült A-frame modulok a kreatív szabadság jegyében lettek megtervezve. A megbízható üzemi kivitelezés némi kényelmet jelent, kevesebb szellemi energiát igényel még megrendelőként is. A modulház így az építkezés fáradságai nélkül szabadságot ad a kezedbe. Az előregyártott épületelemek számtalan variációban elérhetőek és könnyen módosíthatóak a célodhoz szabva. A belőlük épülő házak akár utólag is bővíthetőek további egységekkel, és mindez lehetséges a hagyományos alapozás nehézségei nélkül. Hogyan?

A Madihome instant készházakhoz nem szükséges a beton alap. Egy ökologikus megoldásnak köszönhetően a telepítés mindössze egy napot vesz igénybe, és ugyanennyi idő alatt bármikor tovább költöztethető. Ez a megoldás a talajcsavar technológia. Teljesen környezetbarát. Használatuk roppant egyszerű, mégis megbízható alapot teremtenek a földrengésálló designháznak. A formatervezett A-frame egységek talajcsavarokkal kerülnek a helyükre, melyek könnyedén a földbe hajthatóak, és később szintén ilyen könnyen kihajthatóak. Neked csak az ideális helyszínt és a hozzá illő háztípust kell megválasztanod, minden egyébről az alapoktól a modulok hálózatra kapcsolásáig a szakemberek gondoskodnak. Az alábbi videó gyakorlatban is bemutatja az innovatív installálási rendszert.

Megfizethető kényelem

Megannyi különböző háttérből érkeznek látogatók egy üdülőházba, vagy sportfaluba a kikapcsolódás céljával. Mindenkinek megvan a saját elképzelése a kényelemről valamint az egyéni tűréshatára annak hiányában. Természetesen a legtöbben a tájak sajátos szépségei miatt utaznak. Valljuk be, mi is hozzászoktunk az átlagos színvonalhoz, ami egy bérelt házban fogad minket. Az olasz design ezzel szemben lehetővé teszi, hogy minden vendég megtalálja benne azt a felüdítő komfortot, ami bearanyozza az ott töltött idejét.

Ez a kényelem a kiváló szigetelésnek köszönhető, de a nagy ablakok is közrejátszanak. Természetes fényt engednek be az egyszerű, de karakteres miliőbe, ahol az organikus fa felületek dominálnak. Még a legkisebb Madihome egységekben is megtalálhatóak azok a fontos kiegészítők, amik elengedhetetlenek ahhoz, hogy otthon érezzük magunkat. A kétszintes modulházak fel vannak szerelve egy hiánytalan konyhával és fürdőszobával, amíg az emeleti részben a meghitt hálótér fogad minket. Egy üdülőházban a gyenge szigetelést sokszor észre sem vesszük. Elfogadtuk a beltéri hőséget nyáron, és magasabbra vesszük a fűtést télen. A kőzetgyapot szigeteléssel mindez kiküszöbölhető.

Ez az ökologikus anyag egészséges életteret biztosít, amelyben mindig optimális a hőmérséklet és a páratartalom. Tűzálló, víztaszító, és megakadályozza, hogy a hideg évszakban kihűljön az ingatlan, vagy a nyaralási szezonban túlmelegedjen. A magas színvonalú komfort mellett ez kedvezőbb fenntartási költségeket is jelent. A kulcsrakész Madihome modulházak A és A++ energiaosztályba vannak sorolva, így kisebb ökológiai lábnyommal rendelkeznek. Az energiatudatosság tovább fokozható napelem rendszer hozzáadásával, mi több, a ingatlanok teljesen hálózatfüggetlenné is alakíthatóak.

A könnyen kiszámítható költségek és az energiahatékonyság igazán innovatív befektetéssé teszi a Madihome technológiát. A design tökéletesen idomul a céljaidhoz. Piacképes és színvonalas, mégis megfelel a modern környezetbarát irányzatoknak.

Köszönjük, hogy elolvastad!

Oszd meg másokkal is, ha tetszett!

Olvass még több cikket