Egy családi ház tervezésénél nem meglepő, ha valaki teljesen egyedi otthont szeretne terveztetni. A kerámiaház technológiával gyakorlatilag bármilyen egyedi családi házat meg lehet valósítani.

Egyedi ház egyedi elemekből

A téglaépítésű házaknál már megszokhattuk, hogy LEGO kockákhoz hasonlóan építünk egyedi formákat teljesen egyforma méretű téglákból. Talán pont emiatt gondolják némelyek, hogy a kerámiaház esetén is teljesen egyforma méretű kerámiafal elemekből építkezünk. Ez azonban téves!

A kerámiafal elemek nem sorozatgyártásban készülnek, hanem minden egyes családi házhoz egyedileg történik a legyártásuk. Ennek köszönhetően bármilyen családi házat is álmodunk meg magunknak, az kerámiaház technológiával szinte 100%, hogy megvalósítható.

Ez mind megvalósítható kerámiaház technológiával

A kerámiaház technológia a téglaépítéshez hasonlóan nagyon rugalmas, így gyakorlatilag bármilyen családi házat meg tudunk vele valósítani. A minimál design tetszik vagy a vidékies stílus? Bármilyen építkezési stílust kiszolgál a kerámiaház technológia.

Egy kerámiaház építésének forgatókönyve

Tervezés

Minden a tervezéssel kezdődik és alapvetően két lehetősége van: saját tervezőre bízni, vagy a RealHouse tervezőire. Az általában bevett megoldás, hogy az építtető tervezője tervezi meg a házat. A kerámiaház technológiával kapcsolatos minden szükséges adatot, méretet és tanúsítványt a tervező részére átadunk, ami szükséges az építészmérnöki feladatok elvégzéséhez.

A másik megoldás, hogy az építtető hoz egy alaprajz skiccet, vagy csak fejben eldönti, hogy milyen házat szeretne és a RealHouse építészmérnökei teljeskörűen megtervezik az épületet.

Megrendelés

Az elfogadott árajánlat után már csak a megrendelés van hátra, majd ezt követően a RealHouse mérnökei elkészítik a gyártási terveket. Ahogy a bevezetőben már hangsúlyoztuk, a kerámiafal elemek nem sorozatgyártásban készülnek, hanem minden egyes családi házhoz egyedileg történik a legyártásuk. A gyártási tervek készítésekor határozzuk meg az egyes kerámiafal elemek kiosztását, méretezését, valamint az egyes falrészletekben az elektromos hálózat védőcsöveinek kiosztását.

Gyártás

A falazat legyártása a gyártási tervek alapján történik ISO 9001:2000 szabványnak megfelelő minőségbiztosítási rendszer szerint működő gyártóüzemben. A kerámiafal elemek gyártása során az elektromos hálózat védőcsöveit előre beépítjük a falazatba, így később a villanyszerelőnek csak be kell húznia a vezetékeket. A vízvezeték elhelyezésére szolgáló falhornyokat a gyártás során kihagyjuk, így jelentősen csökken az utólagos megmunkálás szükségessége. Mivel a kerámiafal elemek gyártása egy fedett üzemépületben történik, így az időjárás nem befolyásolja a kivitelezés sebességét és minőségét sem.

Alapozás

A RealHouse csapata elkészíti az alapot (sáv vagy lemezalap) elhelyezve bennük a szükséges hálózatokat (víz, csatorna, elektromos stb). Ha az alapozást az építtető szeretné elkészíteni, szakértői támogatást biztosítunk és megadjuk a kivitelezéshez a pontos rétegrendet.

Szerkezet építés

Ez az építkezés leglátványosabb része, ugyanis a gondos előkészületi és gyártási munkálatok után néhány nap alatt felállítjuk az előre legyártott falazatot.

Tető

Az előregyártott tetőszerkezetet felrakjuk, ellátjuk vízzáró, páraáteresztő fóliával, illetve megállapodás szerint a héjazatot is feltesszük.

Jól kiforrott megoldások

Amennyiben nem előfeltétel a teljesen egyedi tervezésű családi ház, úgy tudjuk javasolni jól kiforrott típusterveinket is. Ezeket a terveket mérnökeink úgy készítették el, hogy a legtöbb magyarországi település Helyi Építési Szabályzatának (HÉSZ) könnyen megfeleltethető, tehát gyorsan tudjuk adaptálni a helyi viszonyokhoz. Ennek köszönhetően az építészeti tervezés költséghatékonyabbá válik, a kivitelezés pedig hamarabb meg tud valósulni.

K70 kerámiaházadatlap

Ebben a kerámiaházban 2 hálószoba, 1 fürdő és egy amerikai konyha szolgálja a család kényelmét 70 m² alapterületen. Ehhez hozzáadódik még egy 13 m²-es pergolás terasz és a házat körülölelő járda.

K90 kerámiaházadatlap

Ebben a kerámiaházban 2 hálószoba, 1 fürdő és egy amerikai konyha szolgálja a család kényelmét 70 m² alapterületen. Ehhez hozzáadódik még egy 13 m²-es pergolás terasz és a házat körülölelő járda.

Hamarosan megjelenő blog posztunkban a K70 kerámiaházat fogjuk bemutatni és külön fejezetet szánunk az egyes építési fázisok bemutatására. Részletes árlistát is tartalmazni fog a cikkünk három készültségi szintre.

Köszönjük, hogy elolvastad!

Oszd meg másokkal is, ha tetszett!

Olvass még több cikket