Képzelj el egy érintetlen, tökéletes helyet távol a zajoktól. A békés csendéletből már csak egy menedék hiányzik, ahová elbújhatsz a mindennapi terhek elől. 

Nos, mi ismerjük az ideális készházat, ami pontosan megfelel erre a célra. A házat, amely kevesebb, mint három nap alatt felépül a meghitt telken, és ugyanennyi idő alatt bármikor tovább költöztethető. A Madihome kulcsrakész modulházak olyan problémákra nyújtanak megoldást, melyeket eddig nem mertünk kimondani. A modern kényelem jegyében tervezett moduláris épületek forradalmasítják az építőipart. Ebben a cikkben az egyedi Madihome technológiáról és az készházak nyújtotta szabadságról fogunk beszélni.

A kortárs építészet feladata megérteni a modern ember igényeit, és könnyedén alkalmazkodni a természetes környezethez. Bár az országban továbbra is a hagyományos házépítési metódusok a legelterjedtebbek, a külföldi mérnökök a szemünk láttára írják át az otthonteremtés szabályait. Megoldásaik környezettudatosak és rugalmasak, mégis elérhetőek a legtöbbünk számára. A képen látható olasz design kis ökológiai lábnyommal rendelkezik, de funkcionalitása minden elképzelést kielégít. Ideális választás lehet családi otthonnak, de a kisebb modellek nyaralóként is megállják a helyüket. Nézzük meg közelebbről a sokoldalú Madihome készházakat!

Gyorsaság és kényelem, ami meghazudtolja a korábbi eljárásokat

Akár tartós, akár időszakos lakhatásra keresünk ideális házat, az anyagi kérdések mellett a minőség és az építési idő a legfontosabb szempont. Egy klasszikus téglaház felépítése rendszerint elhúzódik és nem várt költségekkel jár. Ha a táj sajátos szépsége miatt szeretnél egy hangulatos nyaralót, ez a metódus szomorú választás. Az alapozással járó folyamatok ugyanis csúnya nyomokat hagynak a telken, sokszor helyrehozhatatlanul megkárosítva a növényvilágot. Ezzel szemben egy kis faszerkezetes víkendház egyszerűbben és gyorsabban felépül. Az egyszerűségnek itt azonban ára van. Egy gyenge szigetelésű faház vagy mobilház nem szolgálja azt a kényelmet, amit egy szezonális szünet alatt megérdemelnénk.

A hétköznapjainkban is szeretnénk elválasztani a munkaórákat a minőségi énidőtől. Ha az otthonunkban feltöltődésre vágyunk, még ennél is fontosabb lehet számunkra a komfort egy szigorúan pihenésre kialakított nyaralóban. A készház-technológia a tökéletes megoldás. Ötvözi a téglaházak időtállóságát és a könnyűszerkezetes házak előnyeit. A Madihome modulház előregyártott elemekből készül el rendkívül kevés idő alatt, mégis megbízható, egészséges menedéket jelent, ahová jó érzés visszavonulni.

Időtálló minőség természetes anyagokkal

A készház építéséhez jó minőségű, ökologikus alapanyagokat használnak fel egy teljesen egyedülálló módon. Az innovatív A-frame modulok ipari körülmények között, gondos odafigyeléssel készülnek. A természetes fa felület lenyűgöző hangulatot kölcsönöz az egész ingatlannak. A falazat viszont nem csupán gyönyörű; a kiváló szigetelés gondoskodik a lakók közérzetéről, és belső szerkezetének köszönhetően a modulok egyszerűen szállíthatóak.

A kőzetgyapot szigetelés környezetbarát és egészséges. Tűzálló, víztaszító és hosszú évekig megtartja az alakját. Páraáteresztő tulajdonságokkal bír, így szabályozza a beltéri levegőt, miközben meggátolja, hogy nyáron átmelegedjen, vagy télen lehűljön a ház. Ebben a többrétegű ablakok is fontos szerepet játszanak. Napfényt és hőenergiát engednek be a kompakt ingatlanba.

Személyre szabott stílus és teljes felszereltség kompromisszumok nélkül

Még a legkisebb modulházak is fel vannak szerelve mindennel amire szükségünk lehet. Az itt látható Madihome Cabin 34 négyzetméter nettó alapterületű, két szintjén mégis egy konyha, egy étkező, és egy fürdőszoba szolgálja a kényelmet. A minőségi élettér további modulokkal bővíthető és teljesen személyre szabható.

Az enteriőr színeit és az ingatlan arányait is megválaszthatjuk. Az egyedi formatervezésű modulok minden részlete a mi ízlésünkre van bízva. A színek és anyagok az egyéniségünket tükrözik, legyen szó akár a beltérről, külső burkolatról vagy a tetőről. Saját elképzelésünk mindössze napok leforgása alatt formát ölt a helyszínen, és kényelmes életteret teremt.

Fenntartható technológia, ami alkalmazkodik a környezetéhez

A kreatív szabadsághoz elengedhetetlen, hogy ismerjük a saját ízlésünket, és pontosan átlássuk a ház szerepét az életünkben. Egy nyaraló legfőbb feladata, hogy helyet biztosítson a zavartalan pihenéshez. Minél kevesebb szellemi energiát igényel maga az épület, annál könnyebben találjuk meg a belső harmóniát. A Madihome modulházak könnyedén idomulnak az általunk kiválasztott életstílushoz és környezethez egy vontatott építkezés fáradságai nélkül. Bárhol megteremtik a komfort és a függetlenség kellemes érzését. A helyszín lehet egy balaton-felvidéki csendes part, egy elrejtett hegyi tisztás Észak-Magyarországon, vagy akár egy vadregényes zug a Tisza mentén. Az ökologikus alapozásnak és a modulok szállíthatóságának köszönhetően bárhol felépülhet a meghitt hajlék.

A különleges modulházat talajcsavarokkal telepítik a helyszínen. Ez az alapozási technológia egyszerű elven működik és nem tesz kárt a környezetében. A földbe hajtott talajcsavarok biztos alapot teremtenek, nem bomlanak le és újrahasznosíthatóak. A folyamat kevesebb, mint 8 órát vesz igénybe, ezt követően egy emelődaru segítségével állítják fel az A-frame modulokat és összeillesztik azokat. Az innovatív installálási rendszer az épületelemek számától és méretétől függően pár napot vesz igénybe, majd a nyaraló kulcsrakészen várja a jogos tulajdonosát. A folyamat igazi szépsége, hogy a prémium készház ugyanennyi idő alatt tovább költöztethető egy újabb rejtett paradicsomba.

Az olasz tervezők célja az volt, hogy modern, de fenntartható technológiákkal teremtsenek megfizethető kényelmet és szabadságot. Munkájuk eredménye ez az instant ingatlan, melynek előállítása és használata is környezetbarát. A Madihome modulházak A és A++ energiaosztályúak, így lényegesen kevesebb erőforrást igényel az üzemeltetésük. Teljesen hálózatfüggetlenné (Off-the-grid) is alakíthatóak napelem rendszer és akkumulátorok hozzáadásával. A szabadság a mi kezünkben van, hogy olyan életteret alkossunk, amelyre mindig is vágytunk.

Köszönjük, hogy elolvastad!

Oszd meg másokkal is, ha tetszett!

Olvass még több cikket