Ebben a cikkben olyan technológiákat mutatunk be, melyek meghitt és egészséges környezetet biztosíthatnak szeretteid számára.

Életünk több, mint 80 százalékát zárt térben, falak között töltjük. A nap nagy részében gyermekeink intézményekben, mi pedig munkahelyeken vagyunk. Fontos, hogy az otthonunk felüdülést jelentsen, amikor hazatérünk feltöltődni. Ma az építőipar feladata fenntartható módokon megteremteni a beltéri harmóniát, méltó helyet a magánéletnek. Sok új lehetőséget tárt a fiatal családok elé a kortárs építészet. Ebben a cikkben olyan technológiákat mutatunk be, melyek meghitt és egészséges környezetet biztosíthatnak szeretteid számára.

Egy család életében az egyik legmeghatározóbb döntés az otthon kiválasztása. Sokan tartanak a saját ház gondolatától, mert tudják, mennyi anyagi és szellemi áldozattal jár. Ami talán ennél is szomorúbb, sokan nem ismerik eléggé a hagyományos építkezések menetét, így váratlanul érhetik őket az utólagos problémák.

Egy klasszikus téglaház felépítése rendszerint elhúzódik, valamint nem várt költségekkel jár. A nedves kötőanyagok pedig, melyek fontos szerepet játszanak a folyamatban, károsak a környezetre nézve és a hosszú kiszáradási folyamat miatt később egészségügyi problémákhoz vezethetnek.

A mérnökök egy olyan megoldást kerestek, amely kíméletesebb a minket körülvevő világgal, emellett egészségesebb otthonokat teremt. Az igényes kivitelezők számára ez volt a készház technológia.

Készház technológia

Bár hosszú ideje építenek házakat előregyártott elemekből, a kínálat korábban nem volt igazán megbízható; sokáig rossz hírben állt ez az eljárás. Az elmúlt években azonban a magasabb színvonalra törekvő, ökologikus vállalatok is felismerték a benne rejlő lehetőségeket. A készházak, idegen szóval prefab házak elemei üzemi körülmények között készülnek.

  • Ez azt jelenti, hogy a felhasznált nyersanyagok és a kész egységek egyaránt védve vannak a kiszámíthatatlan időjárás szeszélyeitől.
  • Mivel fedett térben épülnek fel a modulok, a munkások gyorsabban és hatékonyabban dolgozhatnak, a kimaradó anyagokat pedig azonnal újrahasznosíthatják.
  • Szigorú ellenőrzések, optimalizált gyártási folyamatok és sokkal kedvezőbb munkavédelmi feltételek jellemzik az ilyen üzemeket, ahol az energiafelhasználás is jobban megtérül.
  • Mindeközben a kivitelezők levesznek minden terhet a megrendelő válláról.

Így készülhet el családi házunk a klasszikus építkezés hátrányai nélkül. Az ezáltal felszabaduló értékes időt pedig a szeretteinkkel tölthetjük. Hogyan fokozhatjuk még a kulcsrakész otthonok nyújtotta szellemi kényelmet?

Madihome moduláris készház

Egy igazi otthon többről szól a puszta komfortnál. A benne élők egyéniségét tükrözi, és idomul az életstílusukhoz. Pontosan ezért olyan felemelő érzés hazatérni a saját, ismerős világunkba. Ezt az olasz modulház design megálmodói is tudják. Úgy tervezték meg a Madihome készházat, hogy az könnyedén személyre szabható legyen. Az egyedi elképzeléseink találkoznak a precíz kivitelezéssel.

Közepes méretű modelljük, a Madihome Young ideális választás lehet fiatal családoknak. Belső hasznos alapterülete 53 négyzetméter. A földszinten egy légtérben találjuk a nappalit, az étkezőt, valamint a konyhát. Az emeleti részben a tágas hálószoba fogad, ahol egy pár békésen pihenhet a gyermekével. A típus továbbá kiegészíthető egy plusz emeleti fürdőszobával és egy erkéllyel. Az alapvető felosztás természetesen csak egy javaslat, minden modulház további épületelemekkel bővíthető, akár utólag is. A Madihome otthonok A és A++ energiaosztályú, környezettudatos épületek. További ökologikus kiegészítőkkel, például napelem rendszer hozzáadásával tovább növelhető az energiahatékonyság.

A formatervezett modulok minőségi alapanyagokból készülnek. Az egyenletes hőmérsékletről a hőszabályozó berendezés mellett a kőzetgyapot szigetelés gondoskodik. Ez a környezetbarát anyag és a faszerkezetű váz egy szendvicspanel felépítéséhez hasonlítható, ám annál sokkal tartósabb, prémium megoldás. A fából készült falazat nem is hasonlítható mesterséges anyagokhoz. Jó érzés nap mint nap visszatérni ebbe a miliőbe és megérinteni az organikus felületet. A természetes stílus az egyéniségünkhöz igazodik. Kiválaszthatjuk a beltér, a nyílászárók és a homlokzat színeit, de szabadon válogathatunk a különböző típusú burkolatok között is. A kreatív szabadság a mi kezünkben van.

Amint elkészültek az egyedi modulházunk elemei, kiszállítják a helyszínre, és összeillesztik azokat. Az olasz kivitelezők egy teljesen egyedülálló moduláris szerkezetet alkottak. Az A-frame egységeket kevés ember rövid időn belül felállítja a kijelölt helyen. Az innovatív installálási rendszernek és egy környezetbarát alapozási technológiának köszönhetően az álomotthon pár nap leforgása alatt valósággá válik. Váratlan kiadások és komplikációk nélkül a saját telkünkön fogad minket az azonnal költözhető családi ház.

KODA kulcsrakész designház

Látjuk, mennyire fontos a személyes ízlésünk megértése. Ettől függ a környezetünk és belsőnk kapcsolata. A KODA készházak azért születtek meg, hogy kívül és belül is harmóniát teremtsenek. Állj meg egy percre az olvasásban, és nézd meg jobban a fenti képen látható épületet. Az elegancia és design következő szintjét képviseli az észtországi tervezők kifinomult munkája. Azonban túlmutat a letisztult formavilágon. Az impozáns külső egy gondosan felszerelt, tudatos életteret rejt, amely a legmodernebb technológiákat ötvözi.

A KODA közepes méretű modellje mindössze 36,6 négyzetméter nettó alapterülettel rendelkezik, a mérnökök viszont kreatívan használták ki a rendelkezésre álló teret. A hálórész különválasztható, az egész felületet átfogó háromrétegű üveg pedig elegendő napfényt és hőenergiát enged be a hajlékba. Minden szempontot kielégít, amit elvárunk egy meghitt családi háztól; mi több, jobban is teljesít a hagyományos téglaházaknál.

Nem csak az innovatív külső különbözteti meg a mobil- és konténerházaktól. Azokhoz hasonlóan kompakt, mégis maximális komfortot biztosít a minimalista esztétika. A designház intelligens automatizálási technológiával van felszerelve. Finom, összehangolt hőérzékelő és szellőztető rendszere mindig kellemes hőmérsékletről gondoskodik, idomulva a lakók igényeihez. Tömör, de vékony falai remekül szigetelnek. Az alkalmazkodó okosotthon energiaigénye így igen csekély a hagyományos házakhoz viszonyítva. A közel passzív, energiatudatos ingatlan fenntartási költségei a korábbi számlák töredékéből fedezhetőek, ezzel a földünk erőforrásait is megkímélve.

A KODA prémium designházak készítése és telepítése is ökologikus. A Madihome modulházakhoz hasonlóan itt is egy környezetbarát, újrahasznosítható alapozási technológiát, talajcsavar alapozást használnak. Ez egy egyszerű, mégis hatékony módszer, ami drasztikus földmunka nélkül elvégezhető. Csupán egy nap leforgása alatt telepítik és előkészítik az instant otthont. A telek ennek köszönhetően érintetlen marad, és ugyanilyen egyszerűséggel tovább is költöztethető a családi fészek. A KODA modulok minimális munkával összekapcsolhatóak, így abban az esetben, ha a család idővel túlnő a négy fal korlátain, bármikor tovább bővíthetjük az otthont. Számtalan lehetőség rejlik a kompakt egységekben.

Az otthon megválasztása rendkívül fontos dolog egy fiatal család életében. Ha jó döntést hozunk, a személyes értékekkel megtöltött ház egy életen át meghálálja a befektetést.

Köszönjük, hogy elolvastad!

Oszd meg másokkal is, ha tetszett!

Olvass még több cikket