Pároknak és kis családoknak ajánljuk a Sinergo készházak két kompaktabb modelljét, melyek kisebb alapterületen biztosítják a teljes kényelmet és komfortot. Ha nem szeretnél nagy házat, de fontos számodra a komfort és fenntarthatóság, jó helyen jársz.

Ideális otthonok neked és párodnak

A modern élet számtalan zavaró tényezőről gondoskodott, melyek a rendszeres figyelmünket igénylik. Fontos, hogy legyen egy hely, ahova visszavonulhatsz ezek elől, ahol minőségi időt fordíthatsz önmagadra és a kedvesedre. Egy hosszú nap végén a legnagyobb érték hazatérni az otthonod kényelmébe. Most képzeld el egy percre, ahogyan becsukod magad mögött az ajtót, és valóban kizárod a külvilágot. A négy fal közé egyetlen zaj sem szűrődik be a környékről. Nem számít, hogy mennyi autó fordul meg arrafelé, vagy milyen hangszeren tanul játszani a legkisebb gyerek a szemközti házból. Az sem számít, hogy a szomszéd mindig pont akkor barkácsol, amikor pihenni szeretnél. Az otthonod melegében csupán annak van létjogosultsága, amit te beengedsz. Ilyen békés menedéket nyújt egy Sinergo passzívház. Hogyan lehetséges ez? Tegyünk egy látogatást a Sinergo otthonokban!

A passzívházak a legmagasabb építési minőséget képviselik. A lettországi design a mi kényelmünk mellett a bolygónk véges erőforrásait is figyelembe veszi. Környezetbarát módon készül, és több eltérő típus áll rendelkezésre, tökéletesen igazodva megannyi különböző életvitelű emberhez. Ebben a cikkben a kisebb, házaspároknak szánt házakba pillantunk be, de a legjobbat még nem is mondtuk. Ehhez meg kell értenünk, mit jelent pontosan a címben olvasható kifejezés.

Passzívháznak nevezzük azokat az energiatakarékos épületeket, melyek az optimális hőmérsékletet a belső hőnyereségből tartják fenn. Nincs szükség aktív fűtő berendezésre, elegendő csupán az emberek és a műszaki berendezések kisugárzott hője további levegő visszaforgatása nélkül. A passzívház-technológia Darmstadtban született meg, ott épült fel az első 1990-ben. Csak az az építmény nevezhető így, amely megfelel a német minősítési rendszernek. A darmstadti Passzívház Intézet célja a minél nagyobb energiahatékonyság elérése fenntartható módokon.

Mit jelent ez számunkra?

Egy passzívház a hagyományos téglaházakkal szemben 90%-kal kevesebb energiát igényel. A szigetelésnek és a szellőztető rendszernek köszönhetően a korábbi számlák töredékéből fenntartható a tökéletes otthon, ahol mindig kellemes a hőmérséklet. Már nem kell számolnunk a magas fűtési- és hűtési költségekkel. Bár ezt egy bonyolult belső rendszer teszi lehetővé, a felhasználó számára mégis egyszerű kezelni. A legújabb Sinergo típusok intelligens automatizálási technológiával vannak ellátva.

Intelligens felhasználóként a mi kezünkben van az okosotthon teljes elektronikája. Az összeköttetésben álló technikai elemeket központilag irányítjuk. A lettországi design esetében ezt akár az okostelefonunkról is megtehetjük. A technológia viszont ennél többről szól. Az okosotthon lényege az interakcióban rejlik. Az egyszerű távvezérlés által mi magunk kapcsolódunk az ingatlanhoz. Egy olyan innovatív megoldás, mint a passzív-technológia, alapvetően idomul a lakók igényihez. A kiegyensúlyozott élettérben az elektromos berendezések összehangolása csupán egy újabb eszköz a teljes harmónia elérése érdekében.

Első olvasásra a teljes harmónia talán túl elérhetetlennek tűnik. Mégis több, mint húsz éve épülnek passzívházak a világ különböző pontjain. Ez a technológia nem egy távoli vízió, vagy a kiváltságosok luxusa. A Sinergo tervezői prémium megoldást kínálnak az egyéni békénk és az egyre csökkenő globális energiaforrások védelmére, mindezt a realitás talaján maradva. Hogyan teszik ezt?

Sinergo S75adatlap

Öt fő érzelmi szükséglet határozza meg az otthon fogalmát. Ezek a biztonság és kényelem érzete; a saját tulajdon tudata; az érzés, hogy tartozunk valahová; és a privát szféra. Ezek aránya és fontossági sorrendje mindannyiunknál eltér, mégis mindegyiknek szerepe van abban, hogy az épület, amelyben élünk, ne csak egy épület legyen.

Egy passzívház kielégítően gondoskodik az ember közérzetéről. A Sinergo ökologikus okosotthonok mindegyike környezetbarát, kiváló hőszigetelő anyagokból épül fel. Ezek az előregyártott modulok milliméteres pontossággal illeszkednek egymáshoz. Az épületelemek együtt egy légzárt, mégis tiszta atmoszférát teremtenek. A friss levegőt egy hőcserélővel ellátott szellőztető rendszer biztosítja, amíg a falak és az ablakok meggátolják, hogy bárhol is kontrollálatlanul távozzanak az optimális hőmérsékletű légtömegek. Ahogyan azt a bevezetőben is olvashattuk, a remek szigetelés nem csak a kényelem miatt fontos. Minden évszakban ugyanolyan kedvezőek a hőviszonyok a négy fal között, de az ökologikus szigetelőanyagok emellett a hangokat is elnyelik. Így mindig a saját, személyes szféránk fogad minket az ajtó túloldalán. A zavartalan komfort nem a ház arányainak függvénye, hanem a felhasznált minőségi építőelemek és a gondos mérnöki munka eredménye.

A Sinergo S75 a típusok között a lakóteret tekintve a legkisebb modell, 77 négyzetméter nettó alapterületű, mégis minden igényünkhöz igazodik. A lakályos élettérben két hálószoba, egy fürdőszoba, egy amerikai stílusú konyha és egy külön mosókonyha is helyet kapott. A terasszal és a garázzsal együtt – melyek további 63 négyzetmétert adnak hozzá az élettérhez – az alaprajz egy meghitt, mégis tágas menedék képét mutatja. Az energiahatékonyság jegyében napelem rendszerrel is el tudjuk látni ezt a kompakt passzívházat.

Sinergo S100adatlap

Ezek az energiatudatos ingatlanok a legfinomabb részletekig a mi mindennapjainkhoz lettek tervezve. A moduláris rendszernek köszönhetően mindössze egy egyszerű helyszíni telepítés szükséges. Az alapozás is egy rendkívül rugalmas, környezetbarát módon történik. Komoly földmunka és betonozás nélkül, talajcsavarokkal helyezik el az alapot a kijelölt telken. A külön erre a célra tervezett talajcsavarok nem bomlanak le, újrahasznosíthatóak, és szinte bárhol könnyedén a földbe hajthatóak. Ez számunkra azért fontos, mert így a telek megválasztásában is sokkal nagyobb szabadságot élvezünk. Csak rajtunk múlik, hogy hová szeretnénk tartozni, egy Sinergo passzívházzal bármely hangulatos környéken megvethetjük a lábunkat. Ez a típus külső és belső tulajdonságait tekintve a megegyezik az előzővel. 100 négyzetméter nettó alapterületén azonban még egy hálószoba és egy tágasabb nappali szolgálja a kényelmünket.

A modern hétköznapokban felbecsülhetetlen értékkel bír a privát szféra – a hely, ahol biztonságban és harmóniában élhetünk. A Sinergo passzívházak ezt az egészséges egyensúlyt teremtik meg zéró energiaigénnyel. Legtöbbünk számára elérhető ez az ökologikus megoldás, amely a mi életminőségünket emeli magasabb szintre.

Köszönjük, hogy elolvastad!

Oszd meg másokkal is, ha tetszett!

Olvass még több cikket