A Sinergo passzívházak csúcsmodellje 167 m² nettó alapterületű, viszont ha a garázst és a teraszt is hozzáadjuk, akkor az összesen 291 m² területű házról elmondhatjuk, hogy tekintélyes ingatlan.

A tökéletes otthon fűtési költségek nélkül

Egy pillanatra csukd be a szemed, és képzeld el a tökéletes otthont. Egy házat, ahova feltöltődés visszatérni és ami tükrözi az egyéniséged. Valószínűleg nem először gondolsz erre. Nos, nem te vagy az egyetlen, aki erről álmodozott. A Sinergo mérnökei viszont lépéseket is tettek, hogy megvalósítsák ezt az álmot, egy személyre szabható moduláris otthont, amely minden vonásában hozzád alkalmazkodik.

A képen látható stílusos készházat a mi mindennapjainkhoz tervezték úgy, hogy az a modern építészeti elvárásoknak is megfeleljen. Fenntartható módon készül, energiahatékony, de nem feledkezik meg a kényelemről. Könnyedén bővíthető, az egyéni elképzeléseinkhez alakítható. Ez egy Sinergo passzívház, és sokkal többet rejt, mint elsőre látszik. A letisztult design mögött egy komplex rendszer gondoskodik a legmagasabb színvonalú komfortról. Nézzük meg együtt közelebbről!

A Sinergo passzívházak fel vannak szerelve mindennel, amit csak elvárhatunk egy otthontól. Azonban tudjuk, hogy a funkcionalitás önmagában nem minden. Egy valódi otthon a lakói köré épül, tökéletesen kiegészítve az általuk választott életvitelt. Ezek a készházak egy egészséges és tiszta környezetet teremtenek, amely igazodik a sokoldalú közönség változó igényeihez. Lehet, hogy épp neked tervezték a Sinergo D170 típust.

Passzívház gyorstalpaló

Mit jelent a passzívház kifejezés? Azokat az energiatakarékos épületeket nevezzük így, melyek az optimális hőmérsékletet a belső hőnyereségből tartják fenn. Nincs szükség aktív fűtő rendszerre, elegendő csupán az emberek és a műszaki berendezések kisugárzott hője további levegő visszaforgatása nélkül. A passzívházak a legmagasabb építési minőséget képviselik.

A fenntartási költségek jelentősen csökkennek, de a zéró energiaszint nem csak számunkra kedvező. Egy passzívház 90%-kal kevesebb energiát igényel, ami azt jelenti, hogy a rezsiköltsége a nullához közelít, valamint kevesebb káros anyagot bocsát ki, és a föld egyre csökkenő erőforrásait is megkíméli. Ez a technológia az ökologikus építészet úttörője, mely megoldást kínál a klímaválság égető problémájára.

A passzívházak tervezésénél komoly számításokat végeznek, amelyek során legkisebb részletekig felmérik az épület és környezete adatait. A PHPP energiamérlegre hatással van többek között a felhasznált anyagok hőátbocsátási értéke, a ház fekvése és az éghajlati tényezők. Ez a figyelmes mérnöki munka teljesen kifizetődik, amikor egy egyedi, környezettudatos otthon alaprajzból valósággá válik. Ez egy ideális családi ház képét rajzolja elénk a Sinergo D170 esetében.

Sinergo D170 földszinti alaprajz

Sinergo D170 emeleti alaprajz

Sinergo D170adatlap

A Sinergo D170 nettó alapterülete 167 négyzetméter, ami 4 hálószobát és 3 fürdőszobát rejt. Ezen kívül tartozik hozzá még egy zárt terasz, egy garázs és az emeleti erkély, melyekkel együtt a tágas családi ház nettó területe 291 négyzetméter. Az életteret két nagyobb részre választó emelet jobban kihangsúlyozza a privát szféra fontosságát, ezért a nagyobb családok számára is ideális választás lehet.

Odabent egy hőcserélővel ellátott szellőztető rendszer tartja frissen a levegőt. Szabályozza a páratartalmat, és a légtisztító berendezésnek köszönhetően por- és pollenmentes az atmoszféra. A passzívház egy lélegző terület, amely semmi máshoz nem fogható harmóniát teremt mindig egyenletes hőmérséklettel. Otthont, ahol az emberi közérzet az első és legfontosabb szempont.

A belső komfortot a kiváló hőszigetelő falazat állandósítja. Az ehhez felhasznált ökologikus anyagok nem csupán az egész évben kiegyensúlyozott hőviszonyokért felelősek. A kőzetgyapot és a cellulóz remekül elnyeli a hangot. Csend honol a házban, nem hallani a berendezések zúgását, vagy a mindennapokkal járó, megszokott zajokat. Az ingatlan nagyméretű ablakai szintén jó hangszigetelők. A háromrétegű üveg felületek a napkollektorokhoz hasonlíthatóak és fontos szerepük van az energiatudatos rendszerben. Maximális mennyiségű természetes fényt és hőenergiát engednek be, miközben meggátolják a hőveszteséget.

Mindez egy bonyolult, finoman összehangolt architektúrát alkot. Valóban komplex feladat zéró energiafogyasztás mellett ilyen színvonalú kényelmet teremteni, felhasználóként azonban nem is vágyhatnánk többre. A passzívház lényege a kapcsolódásban rejlik. Teljes harmóniát ígér a környezetével és lakóival. A lettországi tervezők a következő szintre emelték a köteléket ember és hajléka között. A Sinergo D170 intelligens automatizálási technológiával van ellátva így egy egyszerű applikációval akár az okostelefonunkról is kezelhetjük a ház elektronikáját. Az alkalmazás kompatibilis az Apple HomeKit rendszerével. Távvezérléssel kapcsolódunk az okosotthon szívéhez, összevont műszaki apparátusához. A letisztult miliőben pedig önmagunkhoz is közelebb kerülünk.

Az élet a passzívházban kétségkívül kényelmes, de vajon elmondható ugyanez a kivitelezéséről egy olyan ingatlannak, amely kiemelkedően teljesít ennyi területen? Megszokhattuk, hogy a hagyományos építkezések sok időt és energiát felemésztenek. A Sinergo D170 azonban egy moduláris készház. Előregyártott, precízen kivitelezett elemekből épül fel, amelyek tökéletesen kapcsolódnak egymáshoz. Minden modul környezetbarát, újrahasznosítható alapanyagokból készül, melyek együtt egy légzárt épületet formálnak. A ház felépítése egy beltéri üzemben történik szigorú ellenőrzés alatt. Ennek köszönhetően a kivitelezés során is újabb méréseket és korrigálásokat végeznek, védve az időjárástól. A minőségi otthonteremtés még sohasem volt ennyire kifinomult és energiahatékony.

A felépítést követően mindössze a helyszíni telepítés szükséges. A kijelölt telek érintetlen és természetes marad, mert egy ökologikus alapozási technológiát alkalmaznak. A talajcsavaros alapozás rendkívül egyszerű, nem igényel földmunkát, de ennél fontosabb, hogy megkíméli a terület élő- és növényvilágát. Kevesebb, mint egy nap alatt földbe hajtják a csavarokat és lefektetik az alapot. A Sinergo D170 energiatudatos passzívház kulcsrakészen megrendelhető, és azonnal költözhető a modulok összeillesztése után.

Típusházak

A Sinergo passzívházakból több típus is elérhető. Mindegyik modellnek más az erőssége. Válassz a céljaidnak megfelelő típust vagy indíts már most egy kalkulációt.

megnézem a típusokat kalkulációt indítok

Köszönjük, hogy elolvastad!

Oszd meg másokkal is, ha tetszett!

Olvass még több cikket