Ön megálmodja. Mi megépítjük!

Kerámia kompozit ház 2 hónap alatt

 

Tudjon meg többet

 

Mit jelent a kerámia kompozit ház?

Miből készül és miért előnyös?

A kerámia alapú anyagokat ősidők óta használják az építkezésben. Valójában a tégla is kerámia alapú. A kerámia kompozit házak WLS falazata gyakorlatilag nagyon hasonló összetételű, mint a tégla. A WLS kerámiafalakat úgy is elképzelhetjük, mintha az egész fal egyetlen tégla lenne.

A kerámia kompozitból egész falakat tudunk öntési technológiával előállítani. Így amíg egy hagyományos téglaháznál 3000 db téglát kell egymáshoz ragasztani, addig kerámia kompozit ház estén ugyanezt az épületet fel tudjuk építeni 25 db előre gyártott elemből.

A kerámia kompozit házaknál nincs annyi kötés, habarcs és nincsenek vegyianyagok. A WLS falaknak köszönhetően jelentősen javul az épület minősége, az építési folyamat sokkal gyorsabb és összességében sok időt, költséget és fejfájást spórolhatunk meg magunknak.

A kerámia kompozit ház olyan, mint a tégla, csak sokkal előnyösebb tulajdonságokkal.

A kerámia kompozit házak legfőbb előnyei

környezetbarát, gazdaságos, energiahatékony

Gyors kivitelezés

Az előre elkészített részeknek, az átgondolt építési módszernek és a nedves eljárások kizárásának köszönhetően az építkezés kezdésétől néhány héten belül szerkezetkész épületet adunk át.

Kiváló árfekvés

Pontosan számítható költségek, az építkezés több részletben való finanszírozása, energia- és idő megtakarítás a kivitelezés leegyszerűsödése miatt – ezek mind jelentős megtakarítást jelentenek.

környezetbarát technika

A kerámia kompozit házak falazata természetes anyagokból készül, optimális tulajdonságokkal az emberi egészségre nézve. A főfalak 100% természetes és környezetbarát anyagokkal vannak szigetelve.

Nagyobb alapterület

A vékony, erős falaknak köszönhetően a kerámia kompozit házak estén a hasznos alapterület és a bruttó alapterület aránya 7-10%. Ezzel szemben a hagyományos építésű házaknál ez az érték csak 18-22%. Mit jelent ez a gyakorlatban? Egy 100 m² bruttó alapterületű családi ház estén a hasznos terület hagyományos építésű 38 cm falvastagságú épület estén 80 m², míg a kerámia kompozit ház esetén 93 m². A különbség 13 m², vagyis egy teljes értékű szoba!

Kiváló hőszigetelés

A kerámia kompozit házban télen kellemesen meleg, nyáron kellemesen hűvös van. A 28 cm vastagságú külső fal hőátbocsátási tényezője U=0,21 W/m²K, mely megfelel a 2016-ban kiadott szabvány értékeinek. A 36 cm vastagságú falak hőátbocsátási tényezője U=0,16 W/m²K (passzívház), mely megfelel azoknak az értékeknek, amelyeket a 2020-ban kiadott szabvány fog tartalmazni.

Tűzálló épületelemek

Az épület szerkezete az F180 tűzvédelmi osztálynak felel meg, ami azt jelenti, hogy 180 percig áll ellen a tűznek a falazat. Ez a DIN 4102-2 szabvány szerint elérhető legmagasabb tűzállósági fokozat. 

Páraáteresztő falazat

A kerámia kompozit ház falazata – a diffúzan nyitott mikropórusoknak köszönhetően – páraáteresztő és ez erősen korlátozza a penész kialakulását. A kerámia kompozit ház falazatának páradiffúziós ellenállási tényezője 8-12 μ között alakul (falvastagságtól függően).

Kiváló hangszigetelés

A falak kiváló hangszigetelési tulajdonságokkal bírnak és megfelelnek az ide vonatkozó szabványoknak. Az SW falak léghanggátlási száma (RW) 51 dB körüli értéket mutat (vastagságtól is függ ez az érték).

Tektonikus ellenállás

A kerámia kompozit ház szerkezete rendkívül könnyű (sűrűség: 720 kg/m³) a hagyományos téglaépületekhez képest (sűrűség: ~1400 kg/m³). A falak kompakt szerkezetei, amelyek megerősített szerelvényrendszerrel vannak kitöltve, nagymértékben fokozzák az épület földrengés-ellenállását.

Elektromágneseség árnyékolása

A külső falak belső szerkezete gátolja az elektromágneses sugárzás behatolását a kültérből. Ennek főként akkor van nagy jelentősége, ha az épület közelében magasfeszültségű elektromos vezeték, vagy adóvevő torony helyezkedik el.

Hosszú élettartam

A kerámia kompozit házak falazatát alkotó speciális 3 komponensű anyag élettartama gyakorlatilag korlátlan. Ha a ház jó minőségű tető alatt áll és nem súlytja rendkívüli természeti katasztrófa, akkor az élettartamot több száz évre lehet becsülni.

Teljes újrahasznosíthatóság

Bontás esetén az építőanyagok mindegyike teljesen újrahasznosítható, mivel a kerámia kompozit ház falazatának összetevői kizárólag természetes, környezetkímélő anyagokból vannak előállítva.

Könnyen alakítható

A kerámia kompozit ház kompozit falai lehetővé teszik az egyszerű későbbi módosításokat, mint például lyukak vágását, vezetékcsatornák kialakítását.

15 éve az Európai piacon

A Silicate World 15 éve gyárt kerámia kompozit házakhoz előre gyártott elemeket. Az SW 3E egy környezetbarát, gazdaságos és energetikailag hatékony progresszív rendszer. A Silicate World által fejlesztett technológia sikeressége látható az EU számos országában és a tengerentúlon egyaránt.

Az SW 3E technológia

WLS falazat

Az SW 3E egy progresszív technológia WLS előregyártott falak készítésére, melyek 3 fő komponensből állnak: Siopor, Liapor és Smektit. A WLS falaknak köszönhetően jelentősen javul az épület minősége, az építési folyamat sokkal gyorsabb és így sok időt, költséget és fejfájást spórolhatunk meg magunknak.

SIOPOR

A Siopor egy hatékony, hőszigetelő és hangelnyelő szilikát anyag, amely gömb alakú porózus granulátumokból áll.

LIAPOR

A Liapor egy nagyon könnyű granulátum, amelyet természetes agyagból állítanak elő speciális technológiával.

SMEKTIT

Különleges szerkezetű agyagásvány, mely növeli a kerámiafal szilárdságát, javítja a szigetelési paramétereket és a fajsúlyt.

A természetes összetevőkből készült WLS falazattal
védjük a környezetet és az egészségünket.

Vékony, erős, jól szigetel

Nyerjen akár egy plusz szobányi helyet!

A vékony, erős falaknak köszönhetően a kerámia kompozit házak esetén a hasznos alapterület és a bruttó alapterület aránya 7-10%. Ezzel szemben a hagyományos építésű házaknál ez az érték csak 18-22%. Mit jelent ez a gyakorlatban? Egy 100 m² bruttó alapterületű családi ház estén a hasznos terület hagyományos építésű 38 cm falvastagságú épület estén 80 m², míg a kerámia kompozit ház esetén 93 m². A különbség 13 m², vagyis egy kisebb szoba!

Kalkulátorunkkal kiszámíthatja, hogy az Ön által tervezett háznál hány négyzetméter megtakarítással jár a WLS falazat.

legyen kerámiaházaidénverhetetlen áron!

Rövid határidővel verhetetlen áron

Legyen kerámiaháza még 2019-ben!

A magyarországi piacravezetés időszakában 98.000 Ft/m² ártól vállaljuk egy átlagos családi ház szerkezetkészre építését. Németországban átlagosan 2 évet kell várni egy ilyen épületre és közel háromszor ennyibe kerül. Készítsen egy kalkulációt és még idén elkészülhet a kerámiaháza. Számoljon velünk!

kalkuláció indítása

Kerámia kompozit ház kalkuláció

kérjen kalkulációt néhány adat megadásával

Vegye fel velünk a kapcsolatot

Kérjen ingyenes konzultációt

Irodánk

Szentendre, Dózsa György út 47.

email címünk

info@realhouse.hu

facebook oldal

Kövessen minket »

Várjuk szentendrei irodánkban

nézze meg élőben is a kerámia kompozit falazatot

Real House Kft. iroda címe:
2000 Szentendre, Dózsa György út 47.
Hétfő–péntek: 8:00–16:00
Szombat: 8:00–12:00
Vasárnap: zárva


útvonaltervezés

Kérdéseivel keresse kollégáinkat:

Gaál Sándor
Gaál Sándor
+36 30 966 4933
Szabadházi Gábor
Szabadházi Gábor
+36 20 998 2710
Vaskó Tibor
Vaskó Tibor
+36 70 945 2075
Molnár Attila
Molnár Attila
+36 30 270 6821
Deák András
Deák András
+36 70 340 8047